Recensies

Recensies

Hieronder staan recensies die zijn ingestuurd door deelnemers van Yoga Viveka in Hilversum.

Mientje

Ik doe al bijna 15 jaar yoga bij yoga viveka. En nog steeds met veel plezier. De variatie in de lessen, de persoonlijke aandacht en de fijne sfeer zijn kenmerkend voor de manier waarop Renate les geeft. Dit gecombineerd met het positieve effect dat yoga op mij heeft, hoop ik het nog jaren te kunnen doen. 

José

Als je bij Renate binnenkomt in de yogaruimte voel je gelijk een rustig en sereen gevoel over je heen komen. Alle spanning valt gelijk van je af. De oefeningen zijn heerlijk en altijd weer verrassend. Net alsof ze weet wat je op dat moment nodig hebt! Ze let ook goed op of je de oefeningen op de juiste manier doet. Tijdens de les voel je je enorm verbonden met de anderen. Na de asana’s ben je zo relaxed en in balans dat je volop kan genieten van de liggende ontspanning onder begeleiding van de klankschalen. Heerlijk! En daarna ben je helemaal klaar voor de geleide meditatie. Renate heeft elke week wel weer een nieuwe thema om op te mediteren. Het geeft een heel fijn gevoel om het met z’n allen te doen. Er heerst op dat moment enorm veel rust. Tijdens het theedrinken en het napraten blijkt ook dat iedereen weer helemaal is opgeladen en geheel mindfulness richting huis gaat. Weer opgeladen voor de nieuwe week!

Michel

Zelf volg ik al jaren yoga bij Renate. En zeker sinds mijn twee rugoperaties is deze wekelijkse yogales onmisbaar. Renate haar lessen zijn afwisselend en altijd prima in balans. Ze maakt steeds weer een mooi geheel van de losse oefeningen (asana’s), de pranayama’s (het beheersen van de adem en de energie), de afsluitende meditatie en de thee na afloop van de les. Iedere week trakteert Renate ons op een unieke les die ze opbouwt aan de hand van een door haar gekozen thema. Tijdens de anderhalf uur Raja yoga worden nieuwe oefeningen afgewisseld met oude bekende, waarbij ze altijd oog heeft voor de wensen uit de groep. Mijn wekelijkse “yoga APK” is een echte verrijking van mijn leven en een heerlijk mindfull uitstapje uit een volle week.

Lonneke

Al heel wat jaren heb ik bij Renate haar heerlijke yoga lessen mogen bijwonen en doe dat nog steeds met veel plezier. Het voelt alsof je aan het einde van elke les weer gereset bent. Je wordt als het ware weer in balans gebracht. De hele les is echt een wekelijks cadeautje voor mij. Renate zorgt ervoor dat je goed gefocust bent op wat je doet en leert je goed je lijf te voelen. De yoga oefeningen (asana’s) zijn niet zwaar en worden door Renate duidelijk voorgedaan en met een rustige stem uitgelegd. Geen les is het zelfde en het lijkt wel alsof ze precies aanvoelt wat we die week nodig hebben! Hopelijk blijf ik nog heel lang van deze fijne lessen genieten!

Paula

  • lessen zijn nooit hetzelfde, afwisselend
  • er wordt op een prettige, persoonlijke manier les gegeven, er heerst prettige, rustige, open sfeer tijdens de lessen
  • combinatie van yoga en mindfullness/meditatie vind ik fijn, worden ook goede tips gegeven voor bijv. meditatie thuis
  • persoonlijke, betrokken docente
  • goed moment om `op te laden`

Wietske

Al meer dan vijf jaar geleden ben ik begonnen met yogalessen bij Renate. Het was mijn eerste kennismaking met yoga en ik ben er nooit meer mee gestopt. Zodra ik bij Renate binnenkom valt de hectiek van de dag van me af en alleen tijdens de lessen heb ik de rust en het geduld de oefeningen intensief uit te voeren, mijn ademhaling weer rustig te krijgen, heerlijk te ontspannen en mediterend weer energie op te doen.
Wat maakt dat ik nooit meer bij Renate ben weggegaan en geen andere yogastudio’s heb uitgetest?
Renate zelf maakt dat verschil! Haar rustige, maar stevige stem, de afwisseling in de lessen, de eindeloze variatie in oefeningen die altijd bij het moment blijken te passen, de andere vaste leden van de groepen die ze ook aan zich heeft weten te binden én de flexibiliteit in avonden en tijden die zij biedt…..dit alles maakt dat ik Yoga Viveka van harte kan aanbevelen!

Bert

Yoga bij Renate is bijzonder. Margreet en ik doen al meer dan 30 jaar aan Yoga. Tijdens ons werkzaam leven gescheiden, na ons pensioen altijd gezamenlijk. We hebben, mede door verhuizingen, al meerdere docenten gehad. En er waren hele goede leraren maar Renate steekt daar toch met kop en schouders bovenuit. Dit komt, denk ik, vooral door de zorgvuldige opbouw en de bijbehorende toelichting van elke les. Interessant voor de echte yogi, maar ook interessant voor iemand die wat minder interesse in de filosofie achter yoga heeft. Het is heerlijk om, ook als niet yoga mens, je elke keer na de les weer zo ontspannen en toch ook opgeladen te voelen. Het is gewoon goed voor je.

Therese

Ik ben met yoga begonnen, omdat ik rust in mijn hoofd miste. Door de opbouw van de lessen lukte het mij al vrij snel mijn hoofd leeg te maken. Verder leerde ik dat de manier waarop ik de oefeningen deed, iets zei over de manier waarop ik in het leven met situaties omging. Helaas bleef een Burn-out niet uit. Chronische vermoeidheid hield ik eraan over. Ondanks de hevige vermoeidheid bleef ik aan yoga doen. Als een oefening te zwaar was, had Renate wel een aanpassing of andere oefening. Ik vond het erg moeilijk om naar mijn lichaam te luisteren, maar door de prettige ongedwongen sfeer voelde ik me veilig genoeg en paste ik de oefening naar mijn kunnen aan. Ik verlangde niet meer van mezelf datgene te doen wat de anderen deden. Dit was een oefening op zich en had ook weer de nodige raakvlakken met mijn leven. Ik ben inmiddels verhuisd en kan geen gebruik meer maken van de heerlijke yogalessen, maar door alles wat ik heb geleerd, kan ik er thuis mee verder. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.